Synsam godkänt för börsnotering

 I flera år har ryktet florerat om att Synsam, som första nordiska optikkedja, är på väg till börsen. Nu är ryktet verklighet. Enligt ett pressmeddelande har Nasdaq Stockholm godkänt bolaget för offentlig handel. Om allt går enligt planerna sker introduktionen under sista kvartalet i år.

Läs vidare

Pauline Schenk i bildfokus under konferensen.

Optikern behöver samarbeta 
för större roll i ögonvården

När 2,2 miljoner människor har en synnedsättning eller en synskada och när antalet människor med myopi ökar behövs optikern. Och den optikern behöver samarbeta med andra optiker och med ögonläkare för att bli en del av en samlad ögonvård.

Det är några av de budskap som fördes fram under årets upplaga av Specsavers Clinical Conference.

Läs vidare

Plastneutrala linser 
till svenska konsumenter

CooperVision har inlett ett samarbete med den sociala entreprenören Plastic bank för att göra de endagslinser som distribueras i Sverige plastneutrala. För varje kartong av CooperVisions endagslinser som säljs i Sverige, köper CooperVision credits som finansierar insamling, bearbetning och återanvändning av allmänt plastavfall som motsvarar vikten av den plast som används i företagets endagslinser, blisterförpackningar och ytterkartonger.

Läs vidare

Specsavers på listan över 
Europas bästa arbetsplatser

Specsavers kommer på elfte plats i Great Place to Works rankning över Europas bästa arbetsplatser. Kedjan är den enda retailkedjan bland de högst 25 rankade på listan. Specsavers har tidigare fått hög rankning i Great Place To Works nationella listor, som helt baseras på frågor till anställda. Föregående års placering blev plats nr 18, en hög ranking på Europalistan bland företag som DHL, SAS Institute och Hilton.

Läs vidare

Årets hållbarhetssatsning 
– Synsam finalist i Retail Awards

Hemflytt av glasögonproduktionen från Asien till Östersund. Öppning av nya hållbarhetskedjan ”Synsam Recycling Outlet”. Kostnadsfria aktivitetsglasögon till 30 000 barn. Tre av flera hållbarhetsinitiativ som ingår i Synsams hållbarhetsagenda. För detta är Synsam finalister i Årets Hållbarhetssatsning i Retail Awards 2021.

Läs vidare

Ännu tid att söka 
till mastern i Kalmar

Sedan våren 2021 finns möjligheten att läsa en mastersutbildning i Optometri och synvetenskap för optiker som vill fördjupa sina kunskaper i yrket, få behörighet att använda diagnostiska preparat och satsa på en mer klinisk eller akademisk karriärväg. Till vårterminen antogs 20 studenter av cirka 90 sökande. Inför terminsstarten 2022 finns ännu lite tid att ansöka om en plats.

Läs vidare

Synbesiktning för trettonde året

Under oktober infaller Världssyndagen, då WHO uppmärksammar synhälsan runt om i världen. I samband med det inleds Synbesiktningen 2021, ett samarbete mellan Synoptik och Bilprovningen. Syftet med initiativet är att uppmärksamma synens betydelse för ansvarsfull bilkörning och vikten av att synas i trafiken.

Läs vidare

Vetenskap 7: 

Det är viktigt att veta
och inte bara tro

Vad tiden går fort. Hösten är här och arbetet går på högvarv. Nu märks det att landet har öppnat upp och patienterna kommer och fyller våra tidböcker igen, det är härligt. Men nu träffar vi även på de patienter som borde ha kommit för länge sedan men skjutit på besöket och undersökningen för rekommendationerna har varit att avstå ej nödvändiga besök av något slag. Frågan är då hur vet allmänheten om besöket och undersökningen är nödvändigt eller kan skjutas in i framtiden. Det är ju lätt att googla på symptomen och bekymren som finns och resultatet blir ofta det som var misstanken för så tolkas ofta texten.

Läs vidare

Marcolin firar 60 år

Läs vidare