Specsavers på listan över Europas bästa arbetsplatser

Specsavers kommer på elfte plats i Great Place to Works rankning över Europas bästa arbetsplatser. Kedjan är den enda retailkedjan bland de högst 25 rankade på listan.

Specsavers har tidigare fått hög rankning i Great Place To Works nationella listor, som helt baseras på frågor till anställda. Föregående års placering blev plats nr 18, en hög ranking på Europalistan bland företag som DHL, SAS Institute och Hilton.

– Jag är stolt över att se att våra medarbetare trivs så bra hos Specsavers och har röstat fram oss som en av Europas bästa arbetsplatser. Ett starkt bevis på att våra medarbetare trivs och kan växa tillsammans med oss. Vi jobbar mycket med utveckling och utbildning vilket gör att våra anställda trivs och att många vill ha en lång och givande karriär hos oss. Att jobba i en multinationell organisation ser vi som en stor fördel där vi kan ta lärdom av varandra och bidra med erfarenheter över landsgränserna, Tillsammans strävar vi efter att dagligen bidra till en bättre ögonhälsa för alla, säger Jennie Widell, HR Chef Specsavers Sverige.

Frågorna till personalen ställdes under en period när restriktionerna under Covid 19-pandemin var betydligt striktare än idag.

– Jag är överväldigad över hur fantastiskt alla anställda har löst omställningen till en helt ny verklighet på arbetsplatsen, både på supportkontor och i butik. Allas tålamod, förmåga att snabbt ställa om till nya rutiner med riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och fokus på ökad hygienstandard, att stötta varandra över ens egen roll och landsgränser där det funnits behov av snabba förändringar. Att se hur anställda frivilligt börjat köra ut glasögon till riskgrupper,butiker som öppnat upp innan ordinarie öppettider för riskgrupper och anställda som bjuder på träningspass via Teams. Det skapar en inkluderande arbetsplats där medarbetare upplever att de kan vara sig själva och därmed en kultur som vi är stolta att vara en del av, säger Jennie Widell.

Se den fullständiga listan här:
 www.greatplacetowork.com/best-workplaces-international/best-workplaces-in-europe/2021