Synsam godkänt för börsnotering

I flera år har ryktet florerat om att Synsam, som första nordiska optikkedja, är på väg till börsen. Nu är ryktet verklighet. Enligt ett pressmeddelande har Nasdaq Stockholm godkänt bolaget för offentlig handel. Om allt går enligt planerna sker introduktionen under sista kvartalet i år.

– En börsnotering är ett naturligt nästa steg för ett tillväxtbolag som Synsam. Vårt fokus på innovation, hållbarhet och kundupplevelse har bidragit till att förändra hela vår bransch. Behovet av produkter för våra ögon växer snabbt, i takt med att vi blir äldre och tillbringar mer tid framför skärmar. Som Nordens ledande livsstilsföretag inom optik och ögonhälsa är vi positionerade för att möta det behovet och att fortsätta driva utvecklingen på våra marknader, men vi är medvetna om att vi fortfarande har mycket kvar att göra. Vi ser flera stora möjligheter att accelerera vår expansion, och en börsnotering kommer att ge oss förutsättningar att fortsätta agera på dessa möjligheter, säger Håkan Lundstedt, vd för Synsam.

Sedan flera år är CVC Capital Partners huvudägare i Synsam.

– CVC Fund V förvärvade Synsam 2014. Sedan dess har bolaget genomfört en framgångsrik transformation till ett ledande och snabbväxande nordiskt livsstilsföretag inom optik och ögonhälsa. Synsams tydliga fokus på innovation och hållbarhet har drivit verksamhetens framgång. Synsam expanderar, lockar nya kundsegment och avser fortsätta förändra köpbeteenden i branschen och förespråka hållbarhet och abonnemangslösningar för att förenkla och förbättra kundresan. Vi välkomnar nya aktieägare som följer med CVC på denna spännande resa och vi ser fram emot att fortsätta stötta Bolaget med CVC Fund V som en fortsatt betydande ägare efter noteringen, säger Gustaf Martin-Löf, senior managing director på CVC Capital Partners och styrelseledamot i Synsam.