Essilor introducerar Eyezen Start
– enkelslipade glas med två centra

ESSILOR SATSAR HÅRT på att anpassa sina produkter för en digital livsstil. Med Eyezen Start lanserar man ett nyskapande enkelslipat glas, avsett för yngre bärare som vill undvika ansträngda ögon. Läs mer om det nya glaset.

Optiker på bästa arbetsplatserna


Helena Lundfelt, HR-chef på Synoptik och Johanna Skagerling, HR Business Parter, Synoptik.

TVÅ AV LANDETS optikkedjor, Smarteyes och Synoptik tillhör de 15 bästa arbetsplatserna i Sverige. Smarteyes kom på andra och Synoptik på tolfte plats i kategorin stora arbetsplatser som utses av undersökningsföretaget Great Place to work.

Därför fick de utmärkelsen.

Ny klinisk chef hos Specsavers

SEDAN FÖRSTA MARS axlar Erik Ryderberg rollen som Specsavers Head of Professional Advancement efter Ulrik Bengtsson som nyligen gått i pension.  Vi träffade Erik för att få veta lite mer om hans bakgrund och hur han ser på sin nya roll.

– Det bästa jag vet är att förklara hur ögat fungerar för någon som inte är optiker eller har så stora kunskaper om ögat, säger han.

Träffa Erik Ryderberg här.

Butiksinspiration på årets optikmässa

SNART ÄR DET SOMMAR och i augusti är det dags för terminsstart när Optikmässan slår upp dörrarna i Kista. En nyhet på mässan är projektet Future Storebox – Your retailment destination.

Här är nyheterna på årets optikmässa.

Vägombud med säker syn

FÖR TREDJE ÅRET i rad syncertifieras Motormännens vägombud av Synoptik. 16 maj startar den årliga vägombudskampanjen där information om kvalitet och trafiksäkerhet på Sveriges vägar samlas in. Inför detta ska cirka 80 förare, som kommer att köra de 12 vägombudsbilarna runt om i landet, vara syncertifierade för att säkerställa att de har en trafiksäker syn. Läs mer om kampanjen.

Säker syn på förarplatsen i sommar.

PATRIKS HÖRNA

Kan en optiker begära att få ta del av en patients journal från en annan vårdgivare (optiker eller ögonläkare)?

Läs Patrik Maltborgs svar på frågan.

Abonnemangskoncept öppnar ny butik

Synsamägda konceptet Ai Eyewear öppnade sin första butik i Mood-gallerian i Stockholm under 2018. Ett år senare utökar det nya glasögonvarumärket med butik nummer två i Skärholmen Centrum. Läs om konceptet som riktar sig till en yngre målgrupp.

VETENSKAP

Allergi är en skyddande faktor mot åldersrelaterad maculadegeneration

En intressant artikel där metod och resultatdelarna är viktiga och diskussionsdelen är mycket spännande. Läs en sammanfattning. 

Effekt av andarin/apelsin-yoghurt på allergisk konjunktivit inducerad av Conjunctivala Allergener

En spännande studie, introduktionsdelen och resultatdelen ger möjlighet till många tankar. Cederpollen som nämns i artikeln är en typ av barrväxt. Läs en sammanfattning.

Pollensäsongen är här!

Läs Catarina Ericsons vetenskapskrönika. Ta mig dit!