Specsavers startar ögonhälsofond 

Fria synundersökningar och glasögon till hemlösa och personer som lever i en ekonomisk svår situation – det är syftet med nystartade Ögonhälsofonden. Specsavers och tidningen Faktum ligger bakom satsningen.
Faktum är en gatutidning som arbetar för ett samhälle utan hemlöshet, fattigdom och utanförskap.
– Lever man på marginalen och kanske i hemlöshet är inte alltid synen och ögonhälsan det man prioriterar i första hand. Men vi vill att alla ska ha möjlighet till att se bra, därför kommer vi nu stötta upp med fri synvård, säger Specsavers Sveriges vd Marita Bertilson.

Läs vidare

Interaktiv utställning av synhjälpmedel

Över en miljon människor i Sverige uppger, enligt en undersökning av Statiska Centralbyrån, SCB, att de har så allvarliga problem med synen att det innebär en funktionsnedsättning. Många upplever sig som blinda, men har enligt regelverket inte tillräckligt dålig syn för att vara berättigade till synhjälpmedel. 

Iris hjälpmedel är ett synhjälpsföretaget som sedan 50 år hjälpt många till en bättre synvardag.  Nu har man öppnat ett shoow room med interaktivas funktioner för personer med synhjälpsmedelsbehov.

Läs vidare

Synoptik utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Synoptik placerar sig återigen på Great Place to Works topplista över Sveriges bästa arbetsplatser. Det är sjätte året i rad som Synoptik får en topplacering på listan.
– Det som gör oss som organisation extra stolta över att i år igen placerar oss bland de bästa arbetsplatserna i Sverige är att det är vi själva som bedömer vår arbetssituation och hur vi trivs, säger Roland Olsson, vd på Synoptik.

Läs vidare

Synsam spår solglastrender

Vilka solglasögon trendar i vår och sommar? Synsams chefsdesigner Wai Chan ger en smygtitt på de tre trender som just nu sticker ut extra på modescenen. Här finns något för alla oss som både vill hitta vår unika stil samtidig som vi skyddar ögonen från det starka solljuset.
I vår är det till exempel dags att låta solglasögonen ta extra mycket plats genom klara trendfärger som blå, grön, lila och cerise. Den maximalistiska stilen tar sig även uttryck i bågarnas former.

Läs vidare

Synoptik vinnare i hållbarhetsstudie    

En  varumärkesstudie om hållbarhet, har utsett Synoptik till branschvinnare i kategorin Optik. Det är konsumenterna själva som bedömer upplevelsen av hur hållbara de största bolagen inom olika branscher är.

Läs vidare

Vetenskap 3 2023:
Uteaktivitet bra – men problematisk för vissa

Nu går vi mot ljusare tider och det innebär för de flesta mer utevistelse och mer fysisk rörelse, det är bra om man tänker på artiklarna här, men för vissa uppstår nu problem. Allergisäsongen är här och det är många olika allergener i luften nu, givetvis en viss skillnad mellan norr och söder i vårt avlånga land, men det kommer till alla, och det kan ge problem för våra patienter.

Läs vidare

Patrik Maltborg svarar på dina frågor!