Topcon erbjuder gratistest

Topcon Harmony är en IT-plattform som gör det lättare för optiker och ögonsjukvård att lagra data, utbyta information samt samarbeta kring diagnosarbete och uppföljning. Topcon låter nu branschen använda programvaran gratis under en testperiod.

– Vi tycker att det är viktigare än någonsin att hjälpa dem som är verksamma inom ögonhälsa att jobba effektivt, men på ett säkert sätt, säger Riina Rautee, Sales and Business Development Director på Topcon Healthcare. Eftersom Harmony-plattformen gör det enkelt att jobba på distans beslöt vi oss för att hjälpa till genom att lansera kampanjen Topcon vs. COVID-19

IT-plattformen Topcon Harmony togs först fram av finska KIDE Systems och köptes sedan upp av Topcon. Systemet hanterar de flesta typer av data – både undersökningsparametrar och bildinformation. Eftersom det är märkesneutral fungerar det med de alla de instrument man brukar hitta i optikerbutiker och på ögonkliniker. Det kan kompletteras med ett AI-verktyg, RetCAD, för automatisk bildanalys av fundusbilder i färg; med detta är det möjligt att automatiskt diagnostisera åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) och diabetesretinopati (DR).

För att testa Topcon Harmony, gå in på https://topconhealth.eu/Topcon-vs-covid-19