Specsavers vinnare i Europa

Specsavers vann tidigare i år utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work, och har nu utnämnts till Europas sjätte bästa arbetsplats när samma organisation rankat de bästa arbetsplatserna i Europa 2022.

 – Vårt arbete med att skapa en kultur inom företaget som värderar respekt för varandra högt och att medarbetarna känner sig sedda och involverade har varit framgångsrikt, utmärkelserna ser jag som ett kvitto på det, säger Marita Bertilson, Country Director Specsavers Sverige.

Great Place to Work rankar varje år de arbetsplatser i Sverige och Europa där medarbetarna trivs bäst. Rankingen bygger dels på enkätsvar där Great Place to Work har utvärderat medarbetarnas upplevelse av sin arbetsplats, dels på en bedömning av hur väl verksamheterna är organiserade för att erbjuda en bra arbetsplats för alla. 

I våras utsågs Specsavers till Sveriges bästa arbetsplats. Som ett av de högst rankade företagen nationellt kvalificerades Specsavers därmed till Great Place to Works europeiska ranking, och det var i kategorin Multinationella företag som företaget nyligen utnämndes till Europas sjätte bästa arbetsplats. Listan baseras på undersökningsdata från 1,4 miljoner anställda från över 3 000 företag i 37 europeiska länder.

–  För att nå denna fina utmärkelse har vi blivit utvärderade av våra medarbetare när det kommer till deras upplevelser av förtroende, innovation, företagsvärderingar och ledarskap, säger Marita Bertilson.

Listan baseras på data från medarbetarenkäter, där medarbetarna anonymt tagit ställning till över 60 påståenden om sina ledare och sin arbetsplats. 

–  Med alla utmaningar som globala marknader står inför de kommande åren blir fokus på arbetsplatskulturen avgörande för att överleva som organisation. De som gör det kommer att utvecklas och nå framgång, säger Maria Grudén, vd för Great Place to Work i Sverige.

Fakta/ Great Place to Work

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Flera decenniers forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats ligger till grund för hur kriterierna i bedömningen utformats.
Great Place to Work identifierar de bästa arbetsplatserna i Europa genom att analysera företagens arbetsplatsprogram och undersöka över 1,4 miljoner anställda om de nyckelfaktorer som forskning visar skapar en riktigt bra arbetsplats för alla.