Specsavers lanserar ny kollektion

Specsavers lanserar nu sitt svenska designsamarbete med varumärket Daisy Grace. Kollektionen består av tolv bågar som alla går att få som slipade solglasögon.

Visionen att skapa mode och skönhet för varje kvinna – oavsett storlek, ålder eller utseende – la grunden för varumärket som startades 2016 av systrarna och entreprenörerna Hannah Widell och Amanda Schulman. Namnet Daisy Grace kom från deras egna alter egon: Den eleganta och sofistikerade Grace samt den coola och rockiga Daisy. Genom Daisy Grace vill systrarna skapa ett varumärke som erbjuder livfullt mode och kvinnliga, stilfulla plagg att bära varje dag, speciellt designade för den hårt arbetande kvinnan som behöver extra glamour i vardagen. Glasögonkollektionen följer samma motto med färgstarka och djärva bågar som, i sann Daisy Grace-anda, är lätta att bära. 

Då båda systrarna bär glasögon visste de precis hur de ville designa sin kollektion. 

– Glasögon är intimt och personligt. En sköld mellan den inre världen och verkligheten. Med bågar kan vi vara de vi vill och därför behöver vi många olika par; glasögonen behöver matcha känslan för dagen. Känner jag mig social, glamorös eller extra modig idag? Vi har valt att ge alla bågar namn efter modiga och inspirerande kvinnor i vår närhet som betyder mycket för oss. I bågarna projiceras olika karaktärer som influerar oss i våra dagliga liv, säger Hannah och Amanda.

Kollektionen innehåller överdimensionerade, mjuka, fyrkantiga bågar med inspiration från 70- och tidigt 80-tal. Bågarna finns i flera olika färger – mjukt guldigt, höstig bordeaux, gråa toner, vågat svart och djup marinblå.