Planering pågår för årets stora event

Planeringen inför höstens två stora optikerevent, Optometridagarna och Optikmässan pågår för fullt. Båda tillställningarna kommer hålla fast vid liknande upplägg som var tänkt för de ursprungliga datumen tidigare i år.

Först ut i höst är Optometridagarna som äger rum i Örebro den 1-2 oktober. Anmälan är redan nu öppen på Optikerförbundets hemsida.

Programmet innehåller allt från kommunikation till effekten av Covid-19. Lördagen inleds med ett tema om evidensbaserad optometrisk verksamhet och kommunikation, efterföljt av ett tema där deltagarna får höra om utfallet av shared-care verksamhet i Lund och om Lebers sjukdom där optiker bör vara första instans som misstänker att tillståndet bryter ut. 

Söndagen inleds med ett tema om samsynsproblematik där ackommodations- och konvergensinsufficiencs står i centrum. Förmiddagen avslutas med bakre segment där glaukom står i glaukom står i fokus. Efter lunch har är det som vanligt ett ”gott & blandat” tema som i år bland annat omfattar Covid-19 relaterade effekter på synen.

Två veckor senare, 14-15 oktober slår SOLF upp dörrarna till Optikmässan på Scandinavian XPO i Arlanda stad utanför Stockholm.

Det blir fullt fokus i utställningen på nyheter inom mode, glas, kontaktlinser och instrument. Man planerar också för ett späckat seminarieprogram med flera intressanta namn på talarlistan. Ytterligare namn kommer att tillkomma men redan nu kan mässan presentera, bland andra Frida Boisen, programledare och författare, Henrik Bunge, vd för Björn Borg och Eveleina Galli, konsumentexpert på PriceRunner.

Utöver utställning och seminarier kommer det också hållas en rejäl branschfest. Något tema eller innehåll för festen vill arrangören inte avslöja, men man kanske kan spekulera i om månaden oktober ändå ger en hint om vad det kan bli för slags fest.

Micke Jaresand