Optikerutbildning i nya lokaler

Eye Center of Excellence i Solna börjar ta konkret form. I slutet av sommaren flyttade optikerutbildningen på KI in i sina nya moderna lokaler med uppdaterad utrustning och goda möjligheter till digital undervisning.

Tillsammans med S:t Eriks ögonsjukhus och företag som Memira, Alcon och Direkt Optik tar KI därmed ett stort steg mot något som är tänkt att bli ett nav för ögonhälsa i Storstockholmsområdet.

Bakom satsningen ligger fastighetsbolaget Vitartes som specialiserat sig på att utveckla lokaler för verksamheter  inom det snabbt växande området, life science.

Life science kan närmast beskrivas som en modell för hur medicinsk forskning, utbildning och kommersiella aktörer korsbefruktar varandra i ambitionen att lösa medicinska gåtor, höja kvaliteten på utbildning och smidigt föra ut resultaten i den kliniska vardagen.

Idéen om att samla olika vårdkompetenser under ett och samma tak är inte ny. Inom den internationella cancervården har det länge funnits så kallade Comprehensive cancer centers där vård, forskning och näringsliv med stor framgång arbetar tillsammans med det gemensamma målet att hela tiden öka kunskapen och ge patienterna snabbast möjliga tillgång till innovativa behandlingar och nya läkemedel.