Nya och större butiker

Optikkedjorna fortsätter sin expansion med fysiska butiker. Inom ett par månader har Specsavers för första gången öppnat en butik i Avesta och samtidigt satsat på att utöka ytan för butiken i Karlshamn.

De är inga duvungar i branschen, Erik Brobacke, optiker, som varit verksam inom Specsavers sedan 2004, och Emelie Nammour, som varit butikschef i flera år och numera delägarpartner med kollegan. Tillsammans driver de två butiker i Västerås och en i Strängnäs. Nu är turen kommen till Avesta Galleria.

– Lokalen ligger i bästa läget, mitt i Avesta Galleria, och lokalen får optikkedjans nya ljusa skandinaviska inredningskoncept, vi får två fina synundersökningsrum så nu kan vi välkomna alla avestabor som vill ta hand om sin ögonhälsa, säger Emelie Nammour.

Butiken i Karlshamn har funnits längre, närmare bestämt i tio år. Det firar man genom att flytta till en tre gånger så stor lokal som renoverats med ett nytt inredningskoncept.

Flyttlasset går inte långt, bara till lokalen intill, men förändringen är desto större. Med optikkedjans nya inredningskoncept blir den nya butiken både ljusare, fräschare och mer lättillgänglig, såväl för kunder som personal.

– Efter pandemin med alla restriktioner är det extra härligt att kunna välkomna karlshamnsborna, inte minst de många äldre kunderna som är väldigt måna om sin ögonhälsa. Vårt fokus är att kunderna ska känna sig sedda, hörda och omhändertagna, i vår verksamhet är det viktigt att det finns hjärta med i allt vi gör, säger Susanna Becker, som själv drivit Specsavers butik i Karlshamnen i prick tio år denna månad.