MIDO åter till våren

I månadsskiftet april, maj slår MIDO åter upp portarna för sin traditionella vårmässa. Besökare och utställare kan nu anmäla sig för att delta i mässan som äger rum den 30 april till den 2 maj i Milano.

Från början var avsikten att hålla mässan i februari. Men coronapandemin gjorde att arrangören valde att flytta fram mässan några månader.

– Idag är det ganska uppenbart att en internationell mässa i februari hade riskerat ett mindre antal deltagare, både utställare och besökare, säger mässans ordförande Giovanni Vitaloni. Genom att lägga mässan i april, maj känner vi att både besökare och utställare kan komma till MIDO med stor entusiasm och framtidstro.

MIDO:s arrangörer känner sig också stärkta av den senaste statistiken över den ekonomiska utvecklingen inom den italienska optikbranschen. Enligt organisationen ANFAO, motsvarigheten till svenska SOLF överträffade leverantörerna sin förväntade försäljning under de första nio månaderna av 2021 och befinner sig nu på samma nivå som före coronapandemin.

– Branschen har hittat vägen tillbaka, säger Giovanni Vitaloni.  MIDO 2022 blir ett utmärkt tillfälle för leverantörerna att träffa italienska och internationella kunder och visa upp sina kollektioner och nya produkter.