Högt betyg för Optikmässan

Snökaoset som uppstått i stora delar av landet lade möjligen lite sordin på projektet att ta sig till årets optikmässa som gick av stapeln den 19 och 20 januari, men väl på plats var stämningen hög på Stockholm Waterfront Congress Centre. Det var uppenbart att många sett fram emot årets mässa och med totalt 770 besökande var deltagarna fler än både förra och förrförra året, berättade SOLF:s ordförande Johan Carlius för OPTIK.

Monica Eriksson och Johan Carlius, SOLF.

Besökarna gav arrangören SOLF höga betyg vad det gäller plats för mässan, men också för själva lokalen i sig som genom stora fönster släppte in generöst med dagsljus.

Ett par av de inslag som var nya för Optikmässan var kurserna som gav CET-poäng, och SOLF-stipendierna som delades ut under festliga former på fredagskvällen.

Paula Dignes märker ett lugn i branschen.

De bågleverantörer som OPTIK pratade med vittnade om att det är ganska lugnt i vår bransch på många håll just nu och det fanns gott om tider för den som ville boka inköpsvisningar. Det var likadant på mässan i München, berättade Paula Dignes, resande säljare för Frameworks Eyewear.

Zeiss var på plats för att presentera sin nya och mer avancerade autorefraktor med inbyggd foropter, och stundvis var det kö till att få testköra den i deras monter.

Alain Mikli tillsammans med Optiks utsända Katarina Ek.

Höjdpunkten för många var dock att få hälsa på Alain Mikli, denne lågmälde gentleman med glimten i ögat som en gång gjorde revolution genom att designa iögonfallande bågar som inte skämdes för sig. Han har alltid haft ett gott öga till Sverige och var märkbart glad över att vara tillbaka.

Ett mer utförligt rapport från Optikmässan kommer i Optik print i mars.