Håkan Lundstedt blev Årets chef

Synsam Groups vd och koncernchef Håkan Lundstedt tilldelas utmärkelsen Årets chef av tidningen Chef. Håkan belönas för sitt ledarskap under det gånga året.

Juryns motivering lyder:

En chef som vitaliserar de branscher han verkar i, som väcker engagemang och skapar innovation och där det okonventionella blir självklart. Låter alla veta att han står stadigt i sina värderingar och i sin strategi, är både disruptiv och finurlig, visar engagemang för medarbetare, teamet och hållbarhet, vilket skapar ringar på vattnet långt ut i samhället. Har skapat en vinnarkultur med sikte på att bli bäst i världen och då vill han ta med sig teamet upp på prispallen.

Så glada kan medarbetarna bli när chefen är bäst.

— Jag är så hedrad, tacksam och superglad för priset som Årets Chef. Jag vill rikta ett varmt tack till Synsam Groups alla fantastiskt duktiga medarbetare, dem jag har nöjet att arbeta med varje dag för att skapa vår arbetsglädje med kundens ögonhälsa och ögonmode i fokus. Jag vill också tacka juryn vars arbete har varit omfattade med en gedigen process som jag känner stor respekt för, säger Håkan Lundstedt.

Priset som Årets chef delas ut årligen och uppmärksammar, lyfter fram och belönar goda exempel bland Sveriges chefer och ledare. I fem kategorier belönas de som utmärkt sig mest i sitt ledarskap under året – de som utvecklar människor och verksamheter, hittar nya vägar, har mod och skapar engagemang och inspirerar.