Fler bågar av återvunnen plast

Även nätoptikern Lensway hakar på hållbarhetstrenden och lanserar under hösten sin första glasögonkollektion gjord av återvunnen plast. Kollektionen kallas för 5:1 eftersom varje båge tillverkas av plasten från fem stycken återvunna plastflaskor.

– År 2050 kommer våra hav att innehålla mer plast än fisk, detta är på grund av den katastrofala engångsanvändningen av plastartiklar. Därför vill LensWay nu ta sitt ansvar genom att gå från ord till handling och skapa moderiktiga produkter utav de resurser som redan existerar. Genom att återvinna plastflaskor får de materialet ett andra liv och bidrar med ett mindre ekologiskt fotavtryck. I allt från produktionen och förpackningen till namnen på modellerna, finns miljön i åtanke, säger Lisa De Paula, VD på LensWay.

Delar av intäkterna från kollektionen går till den internationella organisationen 1% for the planet. De omfördelar sedan medlen till utvalda organisationer som arbetar för att bevara miljön. LensWay är även certifierade av Cradle to Cradle  som sätter en standard för design och produktion av produkter med en positiv påverkan på människor och planeten.