En oas av åtråvärd tid

Det är en solig morgon i april när jag och fotograf Wilhelm beger oss till Gamla stan i Stockholm för att träffa Louise Stering som driver Bågar & Glas sedan 2015. Bågar & Glas tillhör Synologen och består av 14 anställda fördelade på två fysiska butiker i Stockholm utöver webshopen, varav butiken i Gamla stan är originalet sedan 1982. 

Text Katarina Ek  |  Foto Wihelm Jaresand

Louise Stering hörde själv av sig till redaktionen och föreslog ett reportage. “Kedjorna är stora och förtjänar stort utrymme i OPTIK, men vi finns också. Det vore roligt att visa kollegor i branschen och alla studenter att man också kan jobba på detta sätt”, skrev Louise. Vilket kaxigt mail tänkte jag, och blev nyfiken. 

Det märks redan utanför att den här butiken drivs med ambition. Ett stuprör är vackert klätt med gröna växter, och ett missprydande elskåp har fått specialsytt överdrag som matchar både husgrunden och fasaden. Väl inne så tar assistenten Chris Inoue emot och bjuder på en skummande cappucino och en chokladbit, allt vackert dukat på en liten bricka. Kaffet smakar bra och Chris småpratar ledigt medan vi väntar på Louise. Han har tidigare jobbat på Synsam, och vet av erfarenhet att hans nuvarande arbetsplats är en udda fågel inom branschen.

Läs vidare om Bågar & Glas i tidningen