Coronaanpassat optikevent i Göteborg

Där coronapandemin sätter stopp för fysiska möten med över 50 deltagare sätter den samtidigt igång kreativiteten hos aktörer i branschen som upplever ett starkt behov av att visa upp sina och andras nyheter inför höstsäsongen. 

Den 17-20 september planeras en optikmässa i Göteborg där utställarna är utspridda på olika platser i staden och besökarna navigerar sig till utställarna med hjälp av en, för tillfället, skapad app.

Bakom initiativet står säljorganisationen Eyewear Network, med varumärken som exempelvis Boomerang, Vasuma och Triple X i portföljen. Mässan har fått namnet You&Eye Weekend.

– Idén med ett event på västkusten har funnits hos oss länge, vårt säljteam har känt att det behövdes något nytt i vår bransch och i och med rådande situation var det nu eller aldrig. Valet att göra det till en öppen plattform där alla får vara med känns självklar, dels för att vi behöver hjälpas åt för att ta oss igenom situationen och dels för att eventet blir bättre om vi gör det tillsammans. Det finns så många duktiga personer i branschen som kan vara kreativa när man tar bort ramarna, säger Fredrik Melin, vd på Eyewear Network.

Arrangören är noga med att understryka att eventet inte ska ses om en konkurrent till de traditionella mässorna och att det är helt och hållet skräddarsytt efter de rådande omständigheterna.

– You&Eye kommer hållas på spridda platser runt om i Göteborg men hållas ihop av en gemensam event-app. Besökarna måste dock boka in sina möten med leverantörerna i förväg. Leverantören själv ansvarar för lokal och antalet besökare, allt för att anpassa oss till rådande situation. Eventet pågår i fyra dagar utan start eller sluttid per dag, vilket underlättar att hålla nere antalet besökare samtidigt. På hemsidan kommer alla leverantörer tydligt att synas med kontaktinformation och vart de kommer att ställa ut. Delat ansvar, gemensam framgång, säger Fredrik Melin.

Enligt eventets hemsida är i skrivande stund 31 utställare bokade.

Aktuell information finns på https://youandeyeweekend.com/