Återvunnen havsplast blir glasögon

Synsam har tagit fram en kollektion glasögonbågar i samarbete med miljöorganisationen Sea2See. Hela kollektionen är tillverkad i 100 procent återvunnen havsplast.

– För Synsam Group är detta ett självklart ställningstagande för en positiv och nödvändig förändring. Lanseringen är del av en större satsning som vi gör som bolag för att värna om vår planet och människorna, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef, Synsam Group.

Synsams nya glasögonbågar har tagits fram i samarbete med den uppmärksammade spanska organisationen Sea2See, som sedan 2016, med hjälp av lokala fiskare, samlar in havsplast, sorterar och från detta tillverkar hållbara bågar. 

Kollektionen lanseras under varumärket Fellepini x Sea2See och består av tre modeller i sex färger och utföranden, döpta efter hav runt om i världen. Designen och formgivningen av modellerna är klassisk och tänkt att passa de flesta konsumenter.

Kollektionen kommer att säljas i Synsam Groups samtliga cirka 450 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

– Människor ställer i allt högre utsträckning krav på hållbara produkter och tjänster och Synsam vill hjälpa kunderna att göra mer medvetna och hållbara val när de väljer glasögon. Samarbetet med Sea2See är viktigt för oss och vi är stolta att nu kunna erbjuda denna kollektion, säger Martin Daniels, Chief Innovation Officer, Synsam Group.