Clinical Conference 2023 
– äntligen tillsammans igen

Efter fyra år av digitala konferenser fick studenter, optiker, kliniska assistenter, ögonläkare, partners, professorer med flera äntligen träffas på en och samma plats för att delta i Specsavers konferens, Clinical Conference.

Läs vidare

Synbesiktning av Sveriges bilförare

För femtonde året i rad genomför Synoptik och Bilprovningen Synbesiktningen som är Sveriges största syntest för bilförare. Idag, torsdagen den 12 oktober, i samband med Världssyndagen, är bilister välkomna till 27 av Bilprovningens stationer runtom i landet där de erbjuds att testa synen kostnadsfritt av Synoptik på plats.

Läs vidare

Optiker topprankade bland arbetsplatser

Varje år utser Great Place to Work de bästa arbetsplatserna i Sverige och i Europa. Både Specsavers och Synoptik placerar sig bland de 15 främsta i Sverige i segmentet större arbetsplatser. Båda kedjorna är även högt rankade på de europeiska listorna.

Läs vidare

Detaljhandelsguld till Synsam

Synsam kammade åter igen hem guldmedaljen i kategorin Optiker & accessoarer. Det stod klart igår kväll när Tidningen Market i samarbete med Center for retailing vid Handelshögskolan i Stockholm korade handelns främsta företag.

Läs vidare

Guldregn över Paris

Vid årets stora Silmomässa i Paris utsågs traditionsenligt de bästa bidragen till utvecklingen av den globala optikbranschen. Silmo d´ Or (Silmo Guld) brukar jämföras med filmindustrins Oscar.

Läs vidare

Specsavers utökar i Göteborg

Specsavers fortsätter sin expansion i Göteborg, nu öppnar den nya butiken på Linnégatan i heta området Linné. Bakom satsningen finns lokala entreprenörerna Emma Sjöberg och Frida Skarhall som tillsammans sedan tidigare driver en Specsaversbutik på Kungsgatan i city.

Läs vidare

Grön linje uppmärksammade problem för synskadade

Stenungsundsborna möttes i början av oktober av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper inne på Stenungstorg centrum. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen.

Läs vidare

Vetenskap 7 2023:
Ökande myopi även hos vuxna

Hösten är här och det märker vi nog alla, mörker och mer närarbete gör att fler upplever att seendet har förändrats och fler söker vår hjälp.  Denna tid ofta är vår högsäsong, de som har det jobbigt på nära håll märker av det mer nu när arbete och skola är i full gång och de som har bekymmer på avstånd märker av det ännu mer nu när mörkret ökar.  Det är en återkommande variation varje år.

Läs vidare