Specsavers utökar i Göteborg

Specsavers fortsätter sin expansion i Göteborg, nu öppnar den nya butiken på Linnégatan i heta området Linné. Bakom satsningen finns lokala entreprenörerna Emma Sjöberg och Frida Skarhall som tillsammans sedan tidigare driver en Specsaversbutik på Kungsgatan i city:
– Det är ett drömläge här på Linnégatan, det händer så mycket spännande i det här området och vi möter också en stor efterfrågan, säger de båda delägarna.

Sedan 2015 har Emma Sjöberg varit den drivande kraften bakom Specsaversbutiken mitt emot Domkyrkan på Kungsgatan i Göteborgs city. Häromåret blev hennes kollega, optikern Frida Skarhall, även delägare till butiken. Behovet av att expandera har växt, vilket har märkts inte minst på grund av ett ökat tryck på att boka synundersökningar och att kolla den allmänna ögonhälsan.

Därför tar de två lokala entreprenörerna nu steget och öppnar en ny butik på Linnégatan, i en del av Göteborg som just nu växer så det knakar: Linné. I närområdet öppnar här snart ett storhotell vid Järntorget ett par stenkast från butiken, och det närliggande området Masthuggskajen där nya kontor och bostäder växer fram i snabbt tempo:

– Det känns som rätt tidpunkt att expandera och Linnégatan är ett drömläge med allt som händer i området och den härliga atmosfären. Det ska bli fantastiskt att kunna hjälpa ännu fler människor med deras ögonhälsa. Det är mötet med människor som gör detta arbete så givande, och att få kombinera synvård och omsorg med mode är en fin mix, säger Emma Sjöberg. Butiken på Linnégatan blir Specsavers 119:e i landet.

Emma Sjöberg och Frida Skarhall driver sedan tidigare en Specsaversbutik på Kungsgatan i centrala Göteborg, nu öppnar de sin andra butik på i heta Linnéområdet i Göteborg.