Optikers arbetsplatser topprankas

Varje år utser Great Place to Work de bästa arbetsplatserna i Sverige och i Europa. Både Specsavers och Synoptik placerar sig bland de 15 främsta i Sverige i segmentet större arbetsplatser. Båda kedjorna är även högt rankade på de europeiska listorna. I Sverige placerar sig Specsavers på sjätte plats och på den europeiska listan är man nummer 12 bland företag med verksamhet i flera olika länder.

– Vårt arbete med att skapa en kultur, där respekt för varandra värderas högt och där medarbetarna känner sig sedda och involverade har varit framgångsrikt. Vi satsar även ständigt på att utbilda och utveckla vår personal så att de som vill kan växa inom företaget. Att få en så här hög placering där det är våra medarbetare som utvärderat organisationen när det kommer till deras upplevelser av förtroende, innovation, företagsvärderingar och ledarskap känns väldigt bra och är ett bevis på att vi fokuserar på rätt saker, säger Marita Bertilson, vd Specsavers Sverige.

Synoptik och Specsavers bland Europas toppplaceringar.

Varje år utser Great Place to Work de bästa arbetsplatserna i såväl världen, som i Europa och i Sverige. Sju år i rad har Synoptik fått topplaceringar över de bästa arbetsplatserna i Sverige. I årets mätning hamnar på tolfte plats i Sverige och bland de 45 främsta i Europa på listan över större företag.

– Engagerade och kompetenta medarbetare ser vi som nyckeln till en välmående och framgångsrik organisation. Att detta arbete har resulterat i att vi nu är en av de bästa arbetsplatserna i Europa är vi alla oerhört stolta över, säger Roland Olsson.

För att bli erkänd som en av de bästa arbetsplatserna i Europa måste företaget först rankas mycket högt bland andra företag av samma storlek i det land man verkar. Av de 3 350 deltagande företagen – små, medelstora, stora och multinationella är det bara totalt 150 företag som utses till de bästa arbetsplatserna i Europa. Undersökningen bygger på en grundlig genomgång av företagskulturen där organisationen bedöms utifrån två perspektiv, dels medarbetarnas upplevelse av arbetsplatskulturen som fångas i en medarbetarundersökning, dels organisationens dokumenterade insatser för att skapa en riktigt bra arbetsplats.