Snart dags för optometridagar

Nu är det bara cirka en vecka kvar till Optometridagarna i Örebro. Den 1-2 oktober samlas en stor del av Sveriges optiker för att diskutera yrkesfrågor och ta del av sina kollegors kunskap och kompetens.

– Nu får vi äntligen ses igen fysiskt. Efter att ha fått ställa in dagarna 2020 samt arrangera digitala dagar 2021 är signalen att det finns ett stort sug, bland båda optiker och leverantörer, efter att ”på riktigt” kunna ses igen och umgås, säger Rune Brautaset, ordförande i Optikerförbundet.


Programmet för Optometridagarna 2022 innehåller allt från kommunikation till effekten av Covid-19. Lördagen inleds med ett tema om evidensbaserad optometrisk verksamhet och kommunikation, efterföljt av ett tema som tar upp ämnen som är och kommer bli nytt för yrket.

Ett föredrag handlar om utfallet av shared care-verksamhet i Lund och ett annat om Lebers sjukdom där optiker bör vara första instans som misstänker att tillståndet bryter ut. Efter föreningsstämman fortsätter lördagen med två kontaktlinsrelaterade föreläsningar innan dagen avslutas med svenska mästerskapen i optometri där alla som vill kan delta ”live”.
Söndagen inleds med ett tema om samsynsproblematik där ackommodations- och konvergensinsufficiencs står i centrum. Förmiddagen avslutas med bakre segment där glaukom står i glaukom står i fokus.
Efter lunch blir det som vanligt ett ”gott & blandat” tema som i år bland annat omfattar Covid-19-relaterade effekter på synen.
– Vi hoppas att programmet tillsammans med möjligheten att äntligen kunna ses igen gör att vi slår rekord i antalet deltagare som samlas i Örebro helgen 1-2 Oktober 2022, säger Rune Brautaset.

Program och annan info finns i det senaste numret av Optik och det hittar du här!