Positiv utveckling trots coronaåret

KlarSynt har haft en stark utveckling under 2020 trots pandemin som annars har slagit hårt mot detaljhandeln och besöksnäringen. KlarSynt fortsätter satsa framåt med flera nya butiker över hela Sverige.

Optikerbranschen har liksom många andra branscher drabbats hårt av pandemin när många inte har kunnat prioritera sin ögonhälsa. Trots detta förstärker KlarSynt med flera nya anslutna optiker – Lomma Optik i Lomma, Larssons Optik i Skellefteå, Svensk Optik i Veberöd och Linsen Optik i Stockholm. 

– En av KlarSynts styrkor är att vi kan erbjuda våra anslutna butiker stordriftsmöjligheter utan att de behöver tumma på det som gör dem unika lokalt. Under pandemin har vi bland annat sett att prenumeration såsom vårt koncept LinsBoxen har varit otroligt givande för våra butiker och deras kunder, säger Maria Rahmström, vd för KlarSynt Sverige. 

Kedjan menar att en stark lokal närvaro och en hög servicenivå har varit nycklar till framgången under pandemin. Tillgängligheten centralt på mindre orter har bidragit till att fler personer har kunnat besöka sin optiker, som ofta har drivits i flera generationer, genom reglerade öppettider och tillgänglighet.

– Behovet att göra undersökningar, laga trasiga glasögon eller köpa nya glasögon och linser finns fortfarande kvar. Optikerna har gjort en fantastiskt fin insats i år och gjort sitt yttersta för att behålla kunderna och samtidigt följa restriktionerna, vilket märks tydligt när man kikar på Reco-betygen, säger Maria Rahmström.