Oväntat byte från akademi till industri

Det hördes nästan ett sus av förvånade röster över optiksverige när pressmeddelandet kom från Specsavers. Peter Lewis, enormt uppskattad program-
ansvarig för optikerutbildningen på Linnéuniversitetet, skulle lämna akademien för industrin. Den såg man inte komma, som det brukar heta.

Text Micke Jaresand

Från akademi till industri; Peter Lewis tog ett steg som förvånade många.

När nyheten nådde ut hade Peter redan hunnit vara på sin nya tjänst som Clinical Talent Manager i ett par veckor. Han ingår i ett nordiskt team som ansvarar för kedjans interna och externa utbildningar.

– Det har varit väldigt intensivt så här i början, säger han. Jag har blivit mycket professionellt introducerad i en tydlig struktur, fått lära känna alla som jag ska jobba med och för och satt mig in i de system, program och mjukvara som vi använder. Jag känner mig väl omhändertagen och har inte bara kastats ut i den djupa delen av bassängen för att klara mig själv. Just detta är den hittills tydligaste skillnaden mellan akademien och industrin.

Att Peter, trots närmare 20 år som optikerutbildare på Linnéuniversitetet skulle lämna den trygga, akadmiska världen kom, som sagt, som en överraskning.

– Ja, det var väldigt många som höjde på ögonbrynen, men de allra flesta reaktioner har varit positiva, säger han. Inte minst från gamla studenter som nu är ute och jobbar.

Egentligen hade han inga planer på att byta jobb. Han trivdes bra på universitetet och att vara en del i processen där studenterna går från, i princip, noll kunskap till att behärska grunderna i yrket.

– Men i somras deltog jag i ett möte där Jenny Sandh, Senior Clinical Talent Manager för norra Europa, på Specsavers plötsligt ställde frågan till alla mötesdeltagare om de kände någon som kunde passa i rollen som talent manager för klinisk utveckling. Personen bredvid mig sa, lite på skämt: ”det där är ju ditt jobb, Peter”. Det sådde ett frö i mitt huvud.

Fröet grodde och ledde till fler kontakter med Specsavers och efter att ha blivit uppmanad att skicka in sitt cv (det första han skrivit sedan 2004) fick han gå igenom en omfattande rekryteringsprocess i flera steg, där Peter var en av flera kvalificerade sökande kandidater från norra Europa. Rekryteringsprocessen gick så bra att han blev erbjuden jobbet.

– Jag ställdes plötsligt inför ett ganska svårt beslut om jag skulle tacka ja eller fortsätta i min invanda och trygga miljö, säger Peter.

Men nyfikenhet och äventyr vann över vana och trygghet. Peter tackade ja. En bidragande orsak var att han kunde stanna kvar med familjen i Kalmar. Merparten av jobbet går att sköta på distans, varvat med möten på huvudkontoret i Köpenhamn.

En annan pusselbit är att Peter faktiskt har jobbat på Specsavers en gång i tiden.

– När jag flyttade till Europa från Nya Zeeland jobbade jag i en Specsaversbutik i Chorley, en halvtimme utanför Manchester, så det känns inte helt främmande att komma tillbaka till den ”gröna familjen”. Det är också roligt att se hur mycket som hänt inom företaget de senaste decennierna, säger han.

På kedjan är man naturligtvis glada över sin nya rekrytering.

– Ett fantastiskt tillskott, säger Marita Bertilson, vd för Specsavers Sverige. Peters långsiktiga engagemang för lärande och utveckling kommer att lyfta Specsavers till nya höjder inom optometri.