Optikmässa på rätt plats i kalendern

Efter ett antal år med inställda och flyttade mässor är nu Optikmässan äntligen tillbaka på den årstid man helst vill vara. Den 3 och 4 februari samlade SOLF optikbranschen till en uppskattad inledning på optikåret 2023 i Nacka Strand utanför Stockholm.

Trots att det bara gått ett par månader sedan mässan i Arlanda hade ett 50-tal utställare slagit upp sina montrar och gjort sig redo att ta emot besökare från landets optikkedjor och butiker.

– Jag är jättenöjd med mässan. Lokalerna här i Nacka Strand passade perfekt för en mässa i vårt format. Det blev gemytligt och en trivsam atmosfär med bra tempo och många glada besökare, säger Johan Carlius, ordförande i SOLF som står bakom Optikmässan.

Med några nya inslag, bland annat en mathörna där kocken Alexandra Zassi fixade tilltugg och en magisk risotto, skapades också ytor för avkoppling och samtal om annat än bågar, glas och instrument.

– Det var mycket populärt och blev som en liten oas där man kunde slappna av och ladda batterierna, säger Johan Carlius.

De utställare och besökare som Optik pratade med bekräftade Johan Carlius känsla att mässan träffade rätt i både atmosfär och innehåll.

– Det ser riktigt bra ut. Jag är fullbokad med möten hela dagen, sa Henrik Westerblad, säljare på Scandinavian Eyewear.

En annan nöjd utställare var Henrik Månsson (bilden) från Cooper Vision som presenterade den uppgraderade toriska linsen i MyDay-serien.

– Den här linsen kommer med utökade axellägen samt som endagslins, säger han.

Ett större reportage från Optikmässan kommer i pappersutgåvan av Optik som landar i brevlådorna den 2 mars.