OPO Scandinavia stödjer forskningen av typ 1-diabetes

Idag är typ 1-diabetes Sveriges vanligaste, livshotande och obotliga sjukdom hos barn och ungdomar. Trots modern teknik och bättre behandling leder typ 1-diabetes ofta till svåra följdsjukdomar och ett förkortat liv. Det enda som kan leda till ett botemedel är forskning.

Barndiabetesfonden arbetar för att öka kunskapen om sjukdomen i samhället och ge stöd till drabbade och anhöriga. Fonden är även den enskilt största anslagsgivaren för forskning kring typ 1-diabetes i Sverige.

Typ 1-diabetes påverkar ögonen och kan leda till synskador. Därför viktigt att regelbundet gå på synundersökningar och för många behövs glasögon. Som producenter av glasögonbågar har OPO Scandinavia har valt att stödja forskning kring typ 1-diabetes genom varumärket YOUNG Eyewear.

Från och med årsskiftet går fem procent av varje såld YOUNG-båge till Barndiabetesfonden. Som bidragsgivare är OPO Scandinavia med och bidrar till att forskningen kan gå framåt för att så småningom hitta ett botemedel för typ 1-diabetes.

Barndiabetesfondens generalsekreterare Åsa Soelberg är tacksam för att OPO Scandinavia hjälper till att synliggöra frågan typ 1-diabetes och att dom kommer att ge en summa per såld glasögonbåge.

Det är ett jättefint initiativ menar hon.

– Vi överlyckliga över den här fantastiska möjligheten som OPO Scandinavia ger oss. Dom är med oss i kampen mot typ 1-diabetes och bidrar till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen, säger Åsa.

Varumärket YOUNG erbjuder en bred kollektion av högkvalitativa bågar för barn och ungdomar som designats i OPO Scandinavias studio i Malmö. Kollektionen innehåller både trendiga, sportiga och praktiska bågar, i starka och mjuka färger. Den lilla kunden ihop med föräldrarna bestämmer vilken som passar bäst. Vid köp av ett par YOUNG-bågar erbjuds gratis reservdelar i upp till två år från köptillfället vilket är en trygghet för föräldrarna.