Chef utsedd till Synsams nya glasögonfabrik

Etableringen av Synsams inhemska glasögonproduktion fortsätter. I december utsågs Ida Geiler, som idag projektleder Synsam Groups hemflytt av glasögonproduktionen från Asien, till verkställande direktör för Synsam Groups Produktions- och Innovationscenter. Fabriken i Östersund beräknas färdigställas under våren i år.

Ida Geiler har drivit affärsutveckling och transformation inom produktion i flera olika bolag och branscher med goda resultat under de senaste åren av sin karriär. Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Ida arbetat som projektledare för Synsam Groups uppbyggnad av egen produktion i Sverige.  

– Ida har drivit projektet Made In Sweden på ett framgångsrikt sätt och med hennes tidigare erfarenheter är Ida rätt val för uppdraget, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef Synsam Group.

Ida Geiler säger själv om sitt nya uppdrag:

– Jag är stolt över att få detta förtroendeuppdrag och ser mycket fram emot att rekrytera teamet och påbörja produktionen av glasögonbågar tillsammans med teamet på Frösön.

Glasögonfabriken uppförs i före detta Jämtlands flygflottilj Hangar 90 på Frösö Park och uppgår till cirka 8 100 kvm. Produktions- och Innovationscentret blir också destination för medarbetare, kunder och näringslivet samt innehåller lokal för utbildningar inom ögonhälsa.

Flytten av glasögonproduktion från Asien till Sverige ska ses som ett steg i koncernens strävan att bidra till ett minskat klimatavtryck i form av kortare transporter, fokus på cirkulära, återvunna och närproducerade material samt att få ut produkter till marknaden snabbare.